Sluiten
Koen Schoors

Raad van Bestuur

Trividend-voorzitter Koen Schoors is econoom aan de Universiteit Gent. Zijn voornaamste onderzoeksdomeinen zijn het bank- en financiewezen, bedrijfsfinanciering en buitenlandse directe investeringen. Hij specialiseert zich in bedrijfsherstructurering, zowel op academisch als op praktisch vlak. Hij trad op als expert voor de Fortis onderzoekscommissie voor de Dexia-commissie.

Koen is ook voorzitter van Gigarant, een onderdeel van de Participatiemaatschappij Vlaanderen. Verder is hij bestuurder van de Gentse coöperatie Energent en van het collectief Bij de Vieze Gasten. Koen is directeur van het Centrum voor Russische Internationale Socio-politieke en Economische studies (CERISE) en sinds 2017 lid van de Raad van Bestuur van de Stichting achter Triodos Bank.

Koen Schoors verschijnt op regelmatige basis in de media als commentator op actuele socio-economische gebeurtenissen. In oktober 2012 verscheen het boek De Perfecte Storm, waarin hij samen met collega-econoom Gert Peersman de kredietcrisis, de Europese staatsschuldencrisis en de problematiek van de vergrijzing onder de loep neemt.

Volksvermogen, de investeringsmaatschappij van VDK Bank, vast vertegenwoordigd door Rein De Tremerie.

Chris Lonneville is Adjunct Directeur Public & Social Banking Vlaanderen bij Belfius Bank. Chris heeft meer dan 25 jaar ervaring in bancaire dienstverlening van profit en non-profit ondernemingen. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het team dat in Vlaanderen de non-profit sectoren opvolgt (o.a. zorgsector in ruime zin en intercommunales).

Peter Bosmans, directeur bij Febecoop, verdiept zich al bijna dertig jaar in coöperatief ondernemerschap. Febecoop is het eerste adviesbureau in Vlaanderen gespecialiseerd in de bedrijfsoverdracht van vergrijzende KMO’s aan hun werknemers, een piste die te weinig gekend is in Vlaanderen. Een mix van een sociale en diverse bedrijfseconomische opleidingen, maken dat Peter zowel de menselijke als de bedrijfseconomische aspecten van dit type bedrijfsoverdracht beheerst.

Jean-Marc De Jonghe is Senior Advisor op de Corporate Sustainability afdeling van KBC Groep, waar hij onder meer het duurzaamheidsbeleid voor de krediet- en verzekeringsactiviteiten van de groep mee vormt geeft. Daarvoor oefende hij bij KBC diverse functies uit in de afdelingen bedrijfsbankieren en vermogensbeheer.

Hefboom, vast vertegenwoordigd door John Vanwynsberghe, ondervoorzitter.

Pieter De Cuyper is Adjunct-Kabinetchef Financiën & Begroting bij het Kabinet van Vlaams Minister Diependaele.

Hans Rymenams is diensthoofd bij het Departement Werk en Sociale Economie. Expertisedomeinen: ondersteuning van sociaal ondernemerschap, sociale economie en tewerkstelling, MVO, beleidsontwikkeling en subsidies

Piet Callens is verantwoordelijke kredieten bij Hefboom. Ervaringsdomeinen: risicokapitaal, impactfinanciering en financieringsvormen voor sociaal ondernemers, cultuursector en microkredieten…

Triodos Invest wordt vast vertegenwoordigd door Thomas Van Craen. Thomas is directeur van Triodos Bank België. Zijn ervaringsdomeinen: positieve kracht van geld, kredietverlening, beleggen, impact reporting en management.

Investeerders

hefboom_logo_blauw-vert
Logo_Leeuw_Vlaanderen_website
index
customer-1
Print
151d5e9af533ec2d20fe623542a9dd19-triodos_logo_-_Q-NL
c8d2e4591c5c8741775bacf9f3a4c1f4-Synergiek
10a6c2cad7c87fb43a1b6f588154b16c-STG_-_logo1
9d89f188328dc8260ca2ba9df12d8ade-Wolkammerij_logo
95c6f2cebb457b5e53cdc57e99c0a07a-Dienstenthuis_logo
volksvermogen

Investeringscomité

Naast een team dat heel wat ervaring heeft met impactinvesting, bestaat Trividend ook uit een ploeg van geëngageerde vrijwilligers, die zich ongeveer maandelijks over de nieuwe investeringsaanvragen buigt. Dit comité bestaat uit specialisten uit verschillende domeinen.

Voorzitter Luc De Vriese is sinds 2003 lid van het investeringscomité. Hij was zijn volledige loopbaan actief bij bij KBC, o.a. in de kredietverlening en als kantoormanager. Naast zijn engagement in het investeringscomité van Trividend is Luc actief bij Centra voor Leerlingenbegeleiding, een Revalidatiecentrum voor kinderen met leerstoornis en de Kerkfabriek.

Tine De Bock is assistent professor of Socially Responsible Marketing aan de KU Leuven. Ze doceert o.a. consumentengedrag en maatschappelijk verantwoorde marketing. Als onderzoekster verdiept ze zich in fondsenwerving, marketingethiek, non-profit marketing en duurzaam consumptiegedrag. Tine is vrijwillig consultant/mentor bij o.a. Spark Social Enterprise, Ashoka en iPropeller. Ze zetelt in de Raad van Bestuur van Cultuurcentrum Belgica en sinds augustus 2019 in het Investeringscomité van Trividend.

Jan Leyssen is een ontwerper en ondernemer die zich specialiseerde in het ontwikkelen van business modellen in de circulaire economie en sociale innovatie. De voorbije 10 jaar begeleidde hij verschillende ondernemers in het vertalen van hun duurzaamheidsambities naar concrete acties. Jan is mede-oprichter van het strategisch ontwerpbureau switchrs en internationaal spreker.

Batist Paklons is sinds de tweede helft van 2019 lid van het investeringscomité. Batist brengt meer dan tien jaar juridische ervaring in het verlenen, opvolgen en invorderen van kredieten mee. Wanneer hij zijn hoofd niet in de sterren heeft, werkt hij als hoofd van de juridische dienst bij Triodos Bank.

Joris Totté werkt als diplomaat voor de FOD Buitenlandse Zaken. Na 9 jaar wonen en werken in de VS en Jordanië, keerde hij in 2018 terug naar de passie waar het ooit mee begon bij Oxfam-Wereldwinkels: duurzaam ondernemen. Op de FOD Buitenlandse Zaken is hij verantwoordelijk voor economische dossiers gelinkt aan duurzame ketenzorg (due diligence) en duurzame ontginning van natuurlijke grondstoffen zoals diamant. In zijn vrije tijd is Joris actief als impact investeerder in ondernemingen die de ecologische en sociale wereld duurzaam willen veranderen.

Anne-Laure Rase begon haar carrière als auditor bij Deloitte. Nadat ze als business controller werkte in grote groepen zoals Lactalis, Eurofins en Delhaize, ging Anne-Laure begin 2019 aan de slag bij Change, het nieuwe sociale innovatiefonds van Crédal. Ze is er business & impact analist. Anne-Laure is gepassionneerd door sociaal ondernemerschap en is in haar vrije tijd actief in 2 coöperaties als vrijwilliger.

Kris Goossenaerts is financieel en administratief directeur bij AgriCord en was daarvoor onder andere financieel verantwoordelijke bij Alterfin, World Loop, Rikolto en Close the Gap.

Hilde Tahon werkte gedurende haar hele loopbaan als directeur bij KBC Bank en Verzekeringen.