Sluiten
Koen Schoors

Raad van Bestuur

Trividend-voorzitter Koen Schoors is econoom aan de Universiteit Gent. Zijn voornaamste onderzoeksdomeinen zijn het bank- en financiewezen, bedrijfsfinanciering en buitenlandse directe investeringen. Hij specialiseert zich in bedrijfsherstructurering, zowel op academisch als op praktisch vlak. Hij trad op als expert voor de Fortis onderzoekscommissie voor de Dexia-commissie.

Koen is ook voorzitter van Gigarant, een onderdeel van de Participatiemaatschappij Vlaanderen. Verder is hij bestuurder van de Gentse coöperatie Energent en van het collectief Bij de Vieze Gasten. Koen is directeur van het Centrum voor Russische Internationale Socio-politieke en Economische studies (CERISE) en sinds 2017 lid van de Raad van Bestuur van de Stichting achter Triodos Bank.

Koen Schoors verschijnt op regelmatige basis in de media als commentator op actuele socio-economische gebeurtenissen. In oktober 2012 verscheen het boek De Perfecte Storm, waarin hij samen met collega-econoom Gert Peersman de kredietcrisis, de Europese staatsschuldencrisis en de problematiek van de vergrijzing onder de loep neemt.

Hefboom, vast vertegenwoordigd door John Vanwynsberghe, ondervoorzitter.

Pieter De Cuyper is Adjunct-Kabinetchef Financiën & Begroting bij het Kabinet van Vlaams Minister Diependaele.

Hans Rymenams is diensthoofd bij het Departement Werk en Sociale Economie. Expertisedomeinen: ondersteuning van sociaal ondernemerschap, sociale economie en tewerkstelling, MVO, beleidsontwikkeling en subsidies

Piet Callens is verantwoordelijke kredieten bij Hefboom. Ervaringsdomeinen: risicokapitaal, impactfinanciering en financieringsvormen voor sociaal ondernemers, cultuursector en microkredieten…

Triodos Invest wordt vast vertegenwoordigd door Thomas Van Craen. Thomas is directeur van Triodos Bank België. Zijn ervaringsdomeinen: positieve kracht van geld, kredietverlening, beleggen, impact reporting en management.

BNP Paribas Fortis, vast vertegenwoordigd door Brecht De Smyter.

Jean-Marc De Jonghe is Senior Advisor op de Corporate Sustainability afdeling van KBC Groep, waar hij onder meer het duurzaamheidsbeleid voor de krediet- en verzekeringsactiviteiten van de groep mee vormt geeft. Daarvoor oefende hij bij KBC diverse functies uit in de afdelingen bedrijfsbankieren en vermogensbeheer.

Erik Devogelaere is voorzitter van ViTeS maatwerkbedrijven en bestuurder bij een aantal  grote not-for-profit-organisaties.

Aandeelhouders private sector

Koning Boudewijn Stichting
Mariasteen
ViTeS
taborgroep
Fairfin
stichting toekomstige generaties
logo ABVV
ACV Metea
logo ACLVB
rikolto-vredeseilanden-logo_pattern-color-rgb
logo Kiemkracht
hefboom_via mailhandtekening
Ateljee_Schermafbeelding 2023-07-13
Fonds voor bestaanszekerheid_knip website
ecoso-rebranding
Stroom_logo_site3_van website

Investeringscomité

Naast een team dat heel wat ervaring heeft met impactinvesting, bestaat Trividend ook uit een ploeg van geëngageerde vrijwilligers, die zich ongeveer maandelijks over de nieuwe investeringsaanvragen buigt. Dit comité bestaat uit specialisten uit verschillende domeinen.

Maxime Defossez is beleidsadviseur Sociaal en Circulair ondernemen bij de Provincie Antwerpen. Ze begon als adviseur inclusieve economie en kreeg van daaruit de mogelijkheid om een beleid op te zetten rond sociaal ondernemerschap. Maxime stond mee aan de wieg van Trividend Provincie Antwerpen en kwam zo ook terecht in het Investeringscomité. Sinds een paar maanden gaat haar volle aandacht naar circulaire economie. Sinds maart 2022 is Maxime voorzitter van het Investeringsocmité.

Tine De Bock is assistant professor of Socially Responsible Marketing aan de KU Leuven. Ze doceert o.a. consumentengedrag en maatschappelijk verantwoorde marketing. Als onderzoekster verdiept ze zich in fondsenwerving, marketingethiek, non-profit marketing en duurzaam consumptiegedrag. Tine was vrijwillig consultant/mentor bij o.a. Spark Social Enterprise, Ashoka en iPropeller. Ze zetelde ook in de Raad van Bestuur van Cultuurcentrum Belgica.

Wendy Agyin is Businesscoach van #SheDIDIT en zelf ook nog onderneemster. Ze heeft bij #SheDIDIT al meer dan 60 vrouwelijke ondernemingen begeleid. Met haar Start-up Gold Butter maakt ze de haar routines van vrouwen met kroes- en krullend haar simpeler. Ze is vrijwilliger bij OVO en zit in de advisory board van Arteveldehogeschool omtrent vrouwelijk ondernemerschap in het zuiden.

Esther Noëth is doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Daar doet ze in samenwerking met maatwerkbedrijf Mivas onderzoek naar hoe maatwerkbedrijven de transitie naar de circulaire economie kunnen maken. Sinds 2021 is ze zelfstandige in bijberoep. Eén van die projecten groeide uit tot de start-up Sofar, een nieuw meubelmerk dat de ambitie heeft om de meubelsector te herdenken, beginnende met een ‘sofa as a service’ die ontworpen is volgens de principes van de circulaire economie.

Jan Leyssen is een ontwerper en ondernemer die zich specialiseerde in het ontwikkelen van business modellen in de circulaire economie en sociale innovatie. De voorbije 10 jaar begeleidde hij verschillende ondernemers in het vertalen van hun duurzaamheidsambities naar concrete acties. Jan is mede-oprichter van het strategisch ontwerpbureau switchrs en internationaal spreker.

Quentin Stevenart begon zijn carrière in de sector van het verantwoord investeren (ESG) bij Candriam waar hij onder andere rond het thema Circulaire Economie investeringsopportuniteiten analyseerde. Na een passage in het Venture Filantropie team van Telos Impact, werkt hij bij Finance & Invest Brussels en analyseert er investeringsdossiers met onder andere een focus op duurzaamheid.

Batist Paklons is sinds de tweede helft van 2019 lid van het investeringscomité. Batist brengt meer dan tien jaar juridische ervaring in het verlenen, opvolgen en invorderen van kredieten mee. Wanneer hij zijn hoofd niet in de sterren heeft, werkt hij als hoofd van de juridische dienst bij Triodos Bank.

Kris Goossenaerts is financieel en administratief directeur bij AgriCord en was daarvoor onder andere financieel verantwoordelijke bij Alterfin, World Loop, Rikolto en Close the Gap.

Alexia de Jonghe was 8 jaar werkzaam te zijn geweest bij Triodos Bank en vanaf 2022 verantwoordelijk voor de analyse van investeringsaanvragen maar ook voor de opvolging van de investeringen bij Change – Credal Social Innovation Fund.

Toon Mattens is al zijn hele actieve loopbaan medewerker van BNPP Fortis – Risk Belgium Retail Banking. Hij nam achtereenvolgend verschillende functies op binnen het riscobeheer: retail, commercial & corporate & risk management. Vandaag is hij head of credit expertise zijnde de omgeving waar het kredietrisicokader voor de bank wordt uitgewerkt. Hij versterkte het investeringscomité sinds de zomer 2022 omdat de focus op impact en duurzaamheid van onze dossiers hem boeit.

Veronique Bockstal is docent en onderzoeker aan de UCLL, schrijfster en onderneemster. Als business coach gidst ze aan de hand van haar zelfgeschreven boek, ‘De vrouw van 1 miljoen’, vrouwelijke ondernemers bij de opschaling van hun business.  Ook richtte ze samen met de UCLL de #FemaleFoundersAcademy op, een acceleratorprogramma datonderneemsters een financieel duwtje in de rug geeft. Véronique gelooft sterk in het adagio “doing good while doing business” dat ook impact ondernemers drijft.

Isabelle Tennstedt is  partner bij Seeder Fund. Daarvoor was ze actief bij PMV en in de financiële dienstverlening bij ING en BNP Paribas Fortis en als consultant bij Bain & Company. Ze heeft een schat aan kennis en inzichten met haar meer dan 15 jaar ervaring in strategie, marketing, productmanagement en consulting. Haar missie is  gepassioneerd door innovatie, ondernemerschap en impact, en ze is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om in contact te komen met getalenteerde digitale leiders en hen meer mogelijkheden te geven.

Aandeelhouders financiële sector

BNP Paribas Fortis
Ethias
Triodos Bank
Volksvermogen
Argen-co logo_green.2f3351b2a0ce6caf134c_van website
P&V
KBC
Belfius
Stroom_logo_site3_van website

Aandeelhouders publieke sector

logo Vlaamse overheid