Sluiten

Ik zoek financiering

tvd-fin-img-02

Financiering

Trividend zorgt voor financiering op maat, afhankelijk van de fase waarin je onderneming zit. Ook de link met sociale economie beïnvloedt het bedrag en de structuur van de oplossing. Soms neemt Trividend ook een minderheidsparticipatie in het kapitaal van jouw onderneming. Vraag hier je financiering aan.

Vraag financiering aan

Kredietproces

Je bent maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen? En je bent op zoek naar financiering? Aarzel niet en contacteer ons! Als je voldoet aan onze inhoudelijke criteria, gaan we dieper in op je vraag. Eén van onze ervaren specialisten maakt een analysedossier op voor ons investeringscomité. Op dat comité kom je je vraag verder toelichten. De volgende dag krijg je van ons bericht of je krediet is goedgekeurd en wat de voorwaarden zijn.

tvd-process-grd-item-img-01

Aanvraag

tvd-process-grd-item-img-02

Kennismakingsgesprek

tvd-process-grd-item-img-03

Analyse

tvd-process-grd-item-img-04

Investeringscomité

tvd-process-grd-item-img-05

Contractering

“Het duurzame karakter van onze wandpanelen past binnen de visie van Trividend. Ondanks COVID zagen zij potentieel in ons product en kregen we een achtergestelde lening. Daarvoor moesten we nog heel wat analyses doen: een businessplan, financieel plan, cashflowplan, balansen … Maar al dat werk heeft geloond. Met de steun van Trividend kunnen we ons product breder in de markt zetten."

- Jan Pieters, oprichter Connection Walls

Ons netwerk

Vind je bij Trividend niet de juiste financiering? Dan kun je misschien bij collega sociale financiers terecht.

Als je samenwerkt met een maatwerkbedrijf, kunnen we samen met het Sociaal Investeringsfonds van de Vlaamse Overheid je kredietbehoefte dekken. Zo kunnen we grotere bedragen vrijmaken. Soms doen we ook beroep op de waarborgregeling van PMV. Ook met FINMIX van VLAIO gaan we op zoek naar financiële partners voor jouw project.

Trividend is lid van EVPA, voluit The European Venture Philantropy Association. De EVPA versterkt de banden tussen organisaties  actief in venture-filantropie en sociale investeringen. Dankzij de EVPA kunnen onze klanten beroep doen op het pro bono juridisch advies van het advocatenkantoor Dentons.

Solifin geeft een overzicht van de financiers en van hun financiële instrumenten via een slimme zoekmotor. Solifin is opgericht door diverse spelers in impactfinanciering: Citizenfund, Scale Up fund, Si2 fund, Credal, Lita.co, Triodos en Village Finance. Ook Trividend is lid van Solifin.

Als sociale ondernemer ga je best ook eens kijken op de website van Case. CASE is een aankoopassistent voor sociale economie & social profit in Vlaanderen en Brussel. CASE wil haar leden helpen om kosten te besparen door groepsaankopen, zodat ze meer middelen overhouden om te investeren hun maatschappelijk en sociaal doe.

Ben je nog niet zo ver? Zet je je eerste stappen als ondernemer, maar ben je niet zeker of je de juiste dingen doet? Zou je wel eens willen horen van experts of je project een kans maakt? Schrijf je dan in op één van de sessies van de Adviesraad Sociaal Ondernemen. Zij geven je de juiste tips, helpen je bij het scherpstellen van je business plan. En ze hebben een uitgebreid adressenboekje met mensen die je verder op weg kunnen helpen.