Sluiten

Trividend impactrapport 2023: samen impact genereren

Author: Els De Mol
Trividend Impact Rapport 2023_frontpage
16 mei
Deel op:

Impact financiering als hefboom voor positieve impact

Trividend wil samen met haar klanten, impact ondernemers, zoveel mogelijk POSITIEVE MAATSCHAPPELIJKE IMPACT realiseren binnen 3 focusdomeinen: ontwikkelen van talent, circulaire oplossingen en sociale innovatie.

Ons jaarlijks impact rapport is een mooie gelegenheid om in kaart te brengen wat onze klanten elk op hun gebied neer zetten. En daarnaast ook te tonen welke stappen vooruit we zetten in ons ImpacT² traject: voor 92% van onze klanten kunnen we jou een ImpacT² workframe tonen en we formuleerden ook 3 geaggregeerde indicatoren op portefeuilleniveau.

Binnen onze ecosysteem-benadering met warme doorverwijzing naar partners wordt Trividend steeds meer een logische partner voor impact ondernemers. Dit leidde dit jaar tot een ongezien volume van 17 nieuwe investeringen, en ook nog eens zes investeringen die we begeleidden bij Trividend Provincie Antwerpen. Bovendien slaagden we erin om een groot deel van de klanten te begeleiden naar kwalitatieve impactmonitoring.

Meer kerncijfers over onze werking in de Trividend in een notendop hieronder.

Ben je benieuwd naar meer? Lees het Trividend impactrapport 2023.

Daarin vind je de ImpacT² workframes van het gros van onze klanten.

Els De Mol blikt terug op een jaar impact managen bij Trividend:
'Het impactrapport 2023 toont aan welke stappen vooruit we gezet hebben in het ImpacT² traject bij Trividend. Intussen hebben het merendeel van onze klanten een individueel traject doorlopen, het rapport is dan ook een turf geworden, je kan er de ImpacT² frames in terug vinden van 92% van onze klanten. Het resultaat van strategische impact oefeningen, formuleren van indicatoren, opvragen van de gegevens voor 2023, ... We hebben hier met het ganse team hard op gewerkt om alle info samen te brengen.
Daarnaast ben ik toch ook trots op onze eerste stappen in de richting van indicatoren op niveau van de portefeuille. Niet alleen met het verfijnen en laten bekrachtigen door het bestuur van onze eigen Theory of Change en een set bijhorende indicatoren. Maar de grootste uitdaging is toch wel het aggregeren van de indicatoren van onze klanten. We investeren in een verscheidenheid aan oplossingen wat resulteert in een lange lijst met indicatoren. Voor dit jaar hebben we een pragmatische keuze gemaakt: omzet, aantal medewerker en aantal betrokken medewerkers in de sociale economie. Maar naar ons aanvoelen geven ze alvast een indicatie van het gewicht van ons en de impact ondernemers die we ondersteunen.
we werken hier in 2024 verder op'