Sluiten

Lancering impactrapport 2022

Author: Trividend
impactrapport 1-6_Pagina_1
23 mei
Deel op:

De jaarlijkse algemene vergadering is natuurlijk een gelegenheid om uit te pakken met de resultaten van het afgelopen jaar. Een zeer succesvol jaar in een paar kerncijfers zoals je kan zien in de onderstaande infografiek.

2022 was ook het jaar waarin we ons kapitaal verdubbelden. Wat ons de middelen gaf om onze portefeuille gestaag te laten doorgroeien.

Maar belangrijker dan deze groeicijfers, zijn de bedrijven en mensen achter die cijfers én de projecten  waarvoor ze bij ons aanklopten. Op de algemene vergadering stelden we ons Impactrapport 2022 voor aan de hand van de impactfiches van een aantal nieuwe klanten. Lees ons Impactrapport hieronder of via deze link.

Ons credo, meer dan financiering, kreeg het afgelopen jaar ook verder vorm met impact² en het opstarten van een Trividend lerend netwerk.

Fredrik Matthijs is trots op wat zijn team het afgelopen jaar gerealiseerd heeft op dit vlak:

‘Een eerste grote werf draaide rond impact². We hebben samen met onze klanten een traject opgestart waarbij we samen met externe begeleiding, vanuit een strategische denkoefening de vertaalslag maken van hun input en activiteiten naar hun output maar vooral naar de gewenste impact. Want dat is waar het uiteindelijk om draait: welke impact wil je genereren, en hoe blijf je op koers. Vandaar dat het niet blijft bij het formuleren van ambities.

We maakten samen met een aantal klanten ook de vertaalslag naar impact indicatoren. Maar 2022 was hiervan pas een opstart: In de toekomst breiden we impact² uit naar al onze klanten en gaan we ook aan de slag met het uitwerken van hun indicatoren. Zo kunnen we in de toekomst niet enkel financiële opvolgingsgesprekken voeren, maar ook zullen aftoetsen waar ze staan in de realisatie van de gewenste impact. Wordt vervolgd.

Binnen het Trividend lerend netwerk organiseren we voor en met onze klanten een forum waar ze kennis kunnen uitwisselen en elkaar kunnen helpen met de uitdagingen van het opzetten en runnen van een sociale onderneming.’