Sluiten

Trividend Provincie Antwerpen investeert in Molwol

Author: Bruno Iserbyt
MOLWOL_front
14 feb
Deel op:

Enkele jaren geleden sloegen Trividend en de Provincie Antwerpen de handen in elkaar. Heb jij een project dat zorgt voor doorstroom van kansengroepen, nieuwe ecologische activiteiten  of samenwerking tussen de sociale en de reguliere economie? Dan kom je in aanmerking voor een renteloze lening tot 50.000euro. Meest recente nieuwkomer in onze stal: Molwol.

Molwol is een project van de vzw Kemp. Kemp renoveerde het Wolwashuisje aan de Molse Nete. Het huisje werd in de 19de eeuw gebruikt om schapenwol te wassen en te drogen. Het is een belangrijke getuige van een teloorgegane wol- en lakenindustrie. Met passie voor ambacht, het proces en het product, én met liefde voor mens, dier en de planeet knoopt Molwol terug aan met die traditie.

Naast het verwerken van een lokaal ecologisch product, zorgt Molwol ook voor lokale tewerkstelling, door de samenwerking met maatwerkbedrijf Lidwina.

Het resultaat: een oprecht warm kussen, gemaakt van waardevolle lokale grondstoffen. Een Molwol-hoofdkussen zorgt voor inclusieve tewerkstelling, geeft een boost aan de lokale maakindustrie en is een voorbeeld van innovatief circulair textiel. Reden genoeg om op beide oren te slapen.

Heb je ook een project in de Provincie Antwerpen dat in aanmerking komt voor een renteloze lening van Trividend Provincie Antwerpen? Neem snel contact op met Jesse!