Sluiten

Van lineair naar circulair met Labconsort

Author: Trividend
Labconsort_Repairment
10 jun
Deel op:

Labconsort is pionier in lifecycle management van analytische en non-analytische systemen voor laboratoria. Ze ondersteunen hun klanten in de chemie, healthcare en life sciences om te verduurzamen, en dat in de volledige breedte van de circulaire reis.

Pionier in duuzame chemie, healthcare en life sciences

Metin Zwart

Beschouw een apparaat als een menselijk lichaam: vanaf de geboorte tot aan het einde van het toestel, wanneer het gerecycleerd wordt en zo alsnog een tweede leven krijgt. Halverwege het leven van een apparaat kan een refurbishment of reparatie dan weer opportuun zijn om opnieuw optimaal in dienst van de wetenschap te staan. Recycling, Repairment, Refurbishment – aan de hand van  verschillende duurzame services sluit Labconsort de volledige circulaire kringloop, waardoor wetenschap duurzamer én betaalbaarder wordt. Alle klanten krijgen flexibele begeleiding op maat van hun noden en wensen. Universiteiten en ziekenhuizen gaan van lineair naar circulair en maken meer budget vrij voor wetenschappelijk onderzoek.

Om deze duurzame droom verder waar te maken opende Labconsort in maart daarom twee nieuwe vestigingen bij NEKTARI met het oog op recycling en volledige circulariteit. Naast duurzaamheid omarmen ze daarmee een tweede belangrijke pijler van hun missie: sociale inclusie. Voor Labconsort gaan sociale inclusie, innovatief ondernemerschap en circulariteit hand in hand. Sociale inclusie mag geen uitzondering zijn, maar een vaste waarde.

'Als wereldwijde dienstverlener streven wij ernaar duurzaamheidsbeperkingen te overwinnen en uitgebreide oplossingen te bieden voor alle laboratoria. Dit bereiken wij door wereldwijd de beste en meest duurzame oplossingen te identificeren en te implementeren.'

- Metin Zwart, CEO & Scientific Director van Labconsort BV

Labconsort en Maatwerkbedrijf Nektari: circulaire samenwerking

Jesse Dubois, investeringsmanager bij Trividend: ‘We ontmoetten Labconsort in het voorjaar van 2023 toen ze een eigen Circular Operations Centre in Brussel wensten op te richten voor herstelling, refurbishment & recycling van laboratoriumapparatuur. We waren gecharmeerd door het circulair pionierswerk dat Metin Zwart en zijn team realiseerden in een niet evidente markt en brachten hen in contact met maatwerkbedrijf Nektari en al snel bleek dat hier 1+1 meer was dan twee. Niet alleen bezit Nektari over de nodige opslag-capaciteit, hebben ze een afdeling voor start-ups, zijn ze geografisch goed gelegen, bovendien hebben ze  ook affiniteit met de sector dankzij samenwerkingen met Pfizer, Alcon, Novartis en een aantal ziekenhuizen. Daarnaast wil Nektari zich ook echt profileren als circulaire pionier met tal van activiteiten in hun circulaire hub. Dit maakt hen tot de geknipte partner voor Labconsort. Op die manier werd Labconsort nog meer een dossier dat binnen de doelgroep van Trividend valt met zowel een sociale tewerkstellingscomponent als een circulair business model in een nichemarkt met veel impactpotentieel.