Sluiten

Tegels uit maiskolven, Circular Matters ontvangt lening van Trividend Provincie Antwerpen

Author: Els De Mol
Cornstone-24-HR_copyright prov Apen
21 jul
Deel op:

Tegels uit maïskolfafval, gemaakt met groene stroom, gerealiseerd door sociale economie

De cleantech startup Circular Matters en maatwerkbedrijf De Brug gaan samen biobased tegels maken. Circular Matters ontwikkelde deze ‘Cornstone’ tegel, gemaakt uit afval van maïskolven. De productie zal gebeuren bij De Brug, een bedrijf in de sociale economie dat bovendien zelf groene stroom opwekt. Dit project is het 10e project dat kan rekenen op een renteloze lening van Trividend
Provincie Antwerpen.

Pieter Dondeyne – Circular Matters: ‘We zijn blij met de steun van provincie Antwerpen in de vorm van een renteloze lening en subsidies. Deze steun geeft zekerheid in de opschaling van onze productie én het geeft onze producten een bijkomende sociale waardering, ze zijn gemaakt door mensen in een maatwerkbedrijf. Een meerwaarde voor ons bedrijf.’

Meer informatie op de website van Circular Matters.

Trividend Provincie Antwerpen financiert sociale en circulaire ondernemers

De lening aan Circular Matters is een mooi voorbeeld van de rol die Provincie Antwerpen opneemt om de sociale en circulaire economie in hun provincie te ondersteunen.

Sociale ondernemers kunnen reeds lang bij De Provincie Antwerpen terecht voor diverse vormen van ondersteuning. Sinds de oprichting van Trividend Provincie Antwerpen in 2017 kunnen sociale economiebedrijven en impactondernemers die beroep doen op sociale economie in hun productieketen, gebruik maken van renteloze leningen. Deze vorm van ondersteuning wordt nu uitgebreid naar ondernemingen die werken aan circulaire oplossingen maar daarvoor nog geen beroep doen op sociale economie, zij komen nu ook in aanmerking voor leningen, weliswaar niet rentevrij.

Gedeputeerde Kathleen Helsen licht toe: ‘We merken het succes van de samenwerking tussen sociale economie en impact ondernemers, dat zijn ondernemers die een positieve maatschappelijke of ecologische bijdrage leveren. Een win-win voor mensen en bedrijven. Mensen die moeilijk een job vinden op de reguliere arbeidsmarkt doen ervaring op waarmee ze kunnen uitpakken wanneer ze solliciteren naar een job op de reguliere arbeidsmarkt. De impact ondernemers kunnen rekenen op de kwaliteit die de sociale economie levert. Maar voor startende circulaire ondernemers is het echter niet evident om al in de beginfase samen te werken met de sociale economie. Toch geloven we heel sterk in het belang van circulaire economie. Daarom komen deze circulaire ondernemers nu ook in aanmerking voor een lening.
Via de samenwerking met de provincie Antwerpen kunnen wij meer impact ondernemers financieren en dus onze maatschappelijke impact vergroten’, voegt Frederik Matthijs van Trividend cv toe.

bronvermelding: inhoud overgenomen van Trividend Provincie Antwerpen

Foto: copyright Provincie Antwerpen