Sluiten

Frederik Matthijs, de nieuwe directeur van Trividend

Author: Bruno Iserbyt
Frederik Matthijs
07 mrt
Deel op:

Sinds 10 januari is Frederik Matthijs de nieuwe directeur van Trividend. Hoog tijd voor een portret van de nieuwkomer.

De voorbije vijf jaar was hij aan de slag bij VDK, als relatiebeheerder voor bedrijven en organisaties. Als geboren ondernemer is Frederik oprichter van heel wat sociale initiatieven. Zo richtte hij eetcafé Toreke op in de Gentse Rabotwijk. Ook SoCrowd, het sociale crowdfundingplatform, hebben we aan hem te danken. En tot op vandaag is hij voorzitter van de Gentse vzw Uilenspel, een organisatie die via spelend leren aan huiswerkbegeleiding doet. Daarnaast is Frederik bestuurder bij Bond Beter Leefmilieu en zwaaide hij na 15 jaar af als voorzitter van Wijkgezondheidscentrum De Kaai, in de Gentse Bloemekeswijk.

“Eigenlijk is Trividend een perfecte mix van wat ik tot nu toe op professioneel vlak en in mijn persoonlijk engagement heb opgebouwd. Het was dan ook makkelijk om me in te werken, we spreken hier allemaal dezelfde taal,” aldus Matthijs.

“Dat ik kon terugvallen op de grote kennis binnen de organisatie, sterkte mijn vertrouwen. Trividend heeft 20 jaar ervaring in sociale investeringen. Er staat ook een team van drie gedreven en deskundige collega’s. Jesse neemt het gros van de klantencontacten voor zich. Bruno, onze communicatiemanager, is journalist van opleiding en heeft ruime ervaring in de banksector. En ook mijn voorganger, Pieter-Jan, blijft als senior accountmanager aan boord. Hij bracht Trividend de laatste vijf jaar naar een nieuw niveau.”

Kantelmoment

Frederik beseft dat hij op een kantelmoment aan boord komt. “Er is achter de schermen hard gewerkt aan procesverbetering en aan een nieuw businessplan. Dat in de praktijk mogen omzetten, geeft me een energie boost. Ik ben er van overtuigd dat Trividend klaar is om in te spelen op nieuwe evoluties in de markt. Denk maar aan het nieuwe decreet individueel maatwerk, waar we samen met partners als Herw!n proberen onze rol te spelen.”

“Wat mij aangenaam verraste en allicht niet iedereen weet: Trividend beschikt over een heel breed netwerk,” gaat Matthijs enthousiast verder. “Er is een sterk betrokken bestuur onder leiding van Koen Schoors. En ook een heel competent, evenwichtig samengesteld investeringscomité. Zonder die vrijwilligers zou Trividend niet dezelfde impact kunnen realiseren.”

De voorbije twee maand heeft Frederik alvast niet stil gezeten. “Trividend werkt aan een grote kapitaalronde. Extra kapitaal is nodig, zo kunnen we blijven investeren in impactgerichte projecten. We hebben een aantal veelbelovende gesprekken achter de rug. Tegen de zomer zou de operatie afgerond moeten zijn.”

“We werken ook verder aan onze netwerkstrategie. En waar ik heel veel van verwacht is het impacttraject dat we met al onze klanten aan het uitwerken zijn. Ik ga me absoluut niet vervelen, dat is duidelijk.”