Sluiten

De Robi van Robinetto: water uit de kraan, naar jouw smaak

Author: Trividend
RobiHandKnop
23 mei
Deel op:

De impactonderneming Robinetto lanceert ROBI, een toestel onder je spoelbak waarmee je zelf met een druk op de knop de smaak van je kraantjeswater kan bepalen.

Sinds vorige week kan je in de winkels van Colruyt en Bio-Planet een ROBI kopen. Dit toestel, dat werd ontwikkeld door impactonderneming Robinetto, filtert je kraantjeswater waardoor het net zoals je favoriete flessenwater gaat smaken. De ROBI wordt onder je spoelbak aangesloten op de bestaande keukenkraan en wordt bediend door een draadloze knop. De smaak wordt bepaald door een capsule, waardoor je jouw kraan perfect kan afstellen naar eigen wens.

Drie smaken voor kraantjeswater

Uit onderzoek blijkt dat vandaag 40 % van de Belgen nog steeds enkel flessenwater drinkt. ‘Dat je bij kraanwater, in tegenstelling tot flessenwater, de smaak niet kan kiezen, blijkt een groot obstakel te zijn’, vertelt Jeroen Vereecke, oprichter van Robinetto. ‘Met ROBI willen we niet zomaar een leuk of hip gedesigned product brengen. We willen impact maken door mensen die nu flessenwater drinken een kwalitatief alternatief te bieden.’

ROBI biedt vandaag drie verschillende smaakcapsules aan. Deze verwijderen een eventuele chloorsmaak uit het water en halen er kalk uit, of voegen magnesium toe. Door deze keuze wordt het voor een gebruiker van flessenwater mogelijk om zeer dicht bij de vertrouwde smaak van flessenwater te blijven. 

Toegankelijk product, snel terugverdiend

De ROBI wordt momenteel aangeboden in Colruyt en Bio-Planet, voor zo’n 199 euro. Dat is een smak geld, maar een consistent gebruik van het toestel kan voor een gemiddeld gezin jaarlijks een besparing van honderden euro’s opleveren, in vergelijking met de regelmatige aankoop van flessenwater. Hoeveel jij zelf zou besparen kan je gemakkelijk berekenen op de website van ROBI, aan de hand van een handige calculator.

Over Robinetto

De Gentse impactonderneming Robinetto werd in 2018 opgericht, met als doel om duurzame alternatieven aan te bieden voor flessenwater in een B2B-context. Het bedrijf plaatst al vijf jaar watertaps op tal van grote en kleine festivals, en ook in meer dan 1500 horecazaken, scholen en bedrijven wordt intussen plat en bruisend water van de tap gedronken. In juli 2021 kondigde het bedrijf een partnership aan met Colruyt Group. De retailer zorgde als nieuwe aandeelhouder voor het nodige kapitaal en extra know-how, waarmee Robinetto aan de slag ging om een nieuwe drinkwateroplossing voor thuisgebruik te ontwikkelen. Na een traject van meer dan twee jaar is de ROBI hiervan het resultaat.