Sluiten

Coronakredieten voor sociale economie

Author: Trividend
482d4fc9bce45dbff006a300fcc9b1ff-hilde
15 sep
Deel op:

Het kabinet Crevits heeft beslist dat ondernemingen in de sociale economie die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden zitten, een herstelkrediet corona kunnen aanvragen. Het gaat om maatwerkbedrijven, lokale diensteneconomie ondernemingen en activiteitencoöperaties.

“Ook ondernemingen in de sociale economie worden hard getroffen door de coronacrisis. Om de tewerkstelling van kansengroepen voldoende te garanderen en de bedrijven extra financiële ademruimte te bieden, wordt het nu mogelijk om een gunstige lening aan te vragen”, aldus de Vlaamse minister van Sociale Economie.

Ondernemingen met een sociale doelstelling kunnen via de erkende sociale financiers Trividend en Hefboom dankzij het Sociaal Investeringsfonds (SIFO) op verschillende manieren geld lenen. Deze ondernemingen kunnen vanaf nu ook een herstelkrediet corona aanvragen. Dat is een lening van minimum 50.000 euro en maximum 250.000 euro voor een maximale looptijd van 5 jaar. De terugbetaling van het kapitaal kan een jaar uitgesteld worden.

De details rond de lening dienen nog gefinaliseerd te worden, maar u kunt nu al contact opnemen met Jesse of Pieter-Jan indien u beroep wilt doen op Trividend.