Sluiten

Trividend ondersteunt kapitaalsronde JUUNOO

Author: Bruno Iserbyt
impact financiering Juunoo
07 jun
Deel op:

Recent rondde scale-up JUUNOO een kapitaalverhoging af van 3,6 miljoen euro. Bijkomende financiers vulden de ronde aan met 3 miljoen euro aan leningen en subsidies. Ook Trividend ondersteunt kapitaalsronde JUUNOO. Met dat geld wil Junoo onder andere een gloednieuw digitaal platform binnen de kantoormarkt ontwikkelen.

“Deze kapitaalinjectie is een volgende stap in de missie van ons bedrijf om maximale duurzame impact te creëren. We willen van circulariteit de norm maken in de wandensector”, zegt JUUNOO-oprichter Chris Van de Voorde.

Elk jaar wordt voor maar liefst 300 miljard euro aan binnenwanden weggegooid. Dat is een enorme verspilling van geld en grondstoffen binnen deze geopolitieke situatie. En het helpt ons niet de klimaatcrisis aan te pakken. Daarom ontwikkelt JUUNOO wanden die 100 procent circulair zijn. Maar de wanden verhogen ook de productiviteit in de bouwsector dankzij hun hoge bouwsnelheid. Na gebruik kan je ze eenvoudig verplaatsen of terug verkopen aan JUUNOO. Dat laatste is uniek in de bouwsector en geeft gebruikers naast een ecologisch voordeel dus ook een economisch voordeel.

Groeiend team

Flexwerken is niet meer weg te denken.  JUUNOO is de voorbije vijf jaar dan ook fors gegroeid. In 2021 slaagde het erin om zijn omzet meer dan te verdubbelen. Het team van JUUNOO telt ondertussen 22 medewerkers en blijft verder uitbreiden, ook internationaal. De kapitaalronde is mogelijk gemaakt door de investeringen van Saint-Gobain Gyproc, Finindus en de bestaande investeerders. Ook Vlaio, Trividend en BNP Paribas Fortis zorgden voor extra middelen.

Met het opgehaalde geld gaat JUUNOO zijn pionierspositie in internationale markten als Nederland, Denemarken en de Verenigde Staten verder uitbouwen. Tegen 2024 wil de Kortrijkse onderneming in zes landen actief zijn. “België blijft onze thuismarkt, maar we verruimen onze blik bewust om meer impact te hebben”, zegt JUUNOO-oprichter Chris Van de Voorde.

“Het blijft een grote uitdaging om de Belgische conservatieve bouwsector te overtuigen van circulair bouwen. We botsen op een ‘doe normaal’-mentaliteit. De regelgeving en de administratieve rompslomp helpen ook niet. We merken weinig openheid voor innovatie. In andere regio’s is dat vaak minder het geval.”

JUUNOO, BEyond-laureaat met steun van Pulse Foundation, won in februari 2022 de allereerste Aureus Prize van de Universiteit Luxemburg. De scale-up neemt ook deel aan de Amerikaanse missie die Flanders Investment & Trade (FIT) begin juni organiseert onder leiding van prinses Astrid.

“We zijn al een tijdje actief in de VS met export en hebben ondertussen al lokale aanwezigheid”, vertelt Chris Van de Voorde. “We merken dat daar een gigantische boost op vlak van duurzaamheid aan de gang is. Dit is een essentieel deel om nieuwe mensen aan te trekken na de ‘great resignation’.” Begin juni opende JUUNOO dan ook een commercial office in New York.

Digitale wandenassistent

JUUNOO investeert met het opgehaalde geld in de ontwikkeling van een digitale assistent binnen de bouwwereld: JUUNOO Voltage. Het biedt aannemers, architecten, projectontwikkelaars, facility managers,… de mogelijkheid om zelf de opstelling van de circulaire, verplaatsbare wanden te visualiseren. Zo kunnen bedrijven snel en eenvoudig ruimtes scannen en meten. Het tekenen en aanpassen van plannen, opstellen van budgetten, wanden bestellen, de herbruikbaarheid van materialen nagaan en de nodige support krijgen: het kan allemaal via JUUNOO Voltage.

Chris Van de Voorde: “Deze kapitaalsronde is een mooie blijk van vertrouwen van onze investeerders. Het is mijn missie om toekomstige generaties, en vooral mijn kinderen Juul en Noor (waarnaar het bedrijf is vernoemd) een betere wereld aan te bieden. Dit combineer ik met mijn ingenieurspassie voor wanden, die wereldwijd verantwoordelijk is voor 1,05% van de CO2-uitstoot. Er is nog veel werk aan de winkel, maar dat ook een grote industriële speler als Saint-Gobain en Finindus met zijn directe link naar ArcelorMittal investeren in JUUNOO en meestappen in ons circulair verhaal toont dat de mentaliteit aan het veranderen is.”

Ook grootse circulaire plannen? Neem snel contact op met Jesse zie wat Trividend voor jou kan doen.