Sluiten

Coöperatieve vragen? Stel ze in je persoonlijke e-meeting

Author: Trividend
30b2be31b715fc0be50b8fbbd2287ff2-visual-e-meeting-landingspagina-febecoop
10 nov
Deel op:

Dit jaar bestaat de ICA (Internationale Coöperatieve Alliantie) 125 jaar. De ICA is de grootste NGO ter wereld en telt vandaag 312 leden uit 109 landen. Een aantal dat nooit hoger is geweest!

Febecoop was er als enige Belgische organisatie van in het begin bij. Toch was de aanwezigheid van de Belgische coöperatieve beweging op het eerste Congres van de Internationale Coöperatieve Alliantie haast een evidentie. De coöperatieve beweging was vanaf het begin overtuigd van het belang van de internationale dimensie. Als het kapitalisme waarvoor de coöperatieve beweging een alternatief wilde bieden, geïnternationaliseerd zou worden, dan moest ook de coöperatieve beweging de landsgrenzen overstijgen.

Daarom is Febecoop door de jaren heen een actief lid van de ICA en haar Europese vertegenwoordiger, Cooperatives Europe gebleven. Haar vertegenwoordigende kracht op internationaal vlak, de uitwisseling van best practices tussen meer dan 100 landen en de regulerende rol inzake coöperatieve principes: de meerwaarde van de ICA voor de Belgische coöperatieve beweging staat buiten kijf.

Ook in tijden van corona blijft Febecoop je trouwens bijstaan: misschien ben je nu bezig met je coöperatieve strategie coronaproof te maken, of overweeg je om met het ‘vriendendaandeel’ van de Vlaamse overheid te werken. Of misschien heb je vragen rond het werken met vrijwilligers of rond de alarmbelprocedure in het kader van het nieuwe vennootschapsrecht.

Met welke coöperatieve en actuele vraag je ook zit, de Febecoop-adviseurs helpen je graag verder op weg. Febecoop biedt één uur gratis persoonlijk en vertrouwelijk eerstelijnsadvies via een elektronische sessie. Nadien ontvang je een beknopt geschreven advies.

Wil je van dit aanbod gebruik maken?

  • Mail de vragen waarop je graag een antwoord wil naar [email protected].
  • Febecoop plant een persoonlijke e-meeting (via Google Meet) van 60 minuten in.
  • Tijdens de meeting geven ze je een presentatie van de voorbereide antwoorden om vervolgens in een gesprek dieper op je bijkomende vragen in te gaan.
  • Na afloop ontvang je een beknopte adviesnota.
  • Uiteraard blijft het gesprek strikt vertrouwelijk.
  • Dit aanbod geldt voor eerste 30 aanvragers en zo lang de tweede lockdown duurt (met uitzondering van 19/12 tot en met 3/01).