Ik wil financiering

  1. Vul het online aanvraagformulier in. We toetsen de aanvraag aan onze investeringscriteria en nemen contact met je op.
  2. Tijdens een intakegesprek gaan we samen dieper in op jullie financieringsvraag.
  3. Eén van onze medewerkers werkt een uitgebreide investeringsanalyse uit.
  4. Ons investeringscomité bespreekt jullie aanvraag. Daarbij krijg je als klant ook de kans om jullie project en vraag toe te lichten.
  5. Na goedkeuring worden de contracten opgesteld en ondertekend. En volgt de uitbetaling.

Het Trividend team

Pieter-Jan is sinds 2014 directeur van Trividend.

Naast het nabij opvolgen van heel wat dossiers, neemt hij ook de taak van bestuurder op bij onder andere SOiF De Punt, Café De Fiennes, Clean Energy Invest, Fairfin en Lekker GEC. Pieter-Jan is ook actief betrokken bij Roof Food, Koalect, Oxfam Fairtrade en heel wat andere sociale ondernemingen.

Wil je weten of je project binnen de criteria van Trividend past? Bel Pieter-Jan.

Pieter Stevens - pieter(at)trividend.be - 02 486 64 92

Pieter werkt sinds 1 oktober 2020 bij Trividend. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de non en social profit sector binnen de domeinen Financiën en ICT. Pieter staat in voor de interne organisatie van Trividend en zal ook de rol van investeringsmanager op zich nemen, specifiek voor maatwerkbedrijven.

“The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.” ~ Steve Jobs

Jesse is de jongste telg van het Trividend team. Hij heeft meer dan acht jaar ervaring met bedrijfsfinanciering opgedaan bij BNP Paribas Fortis. Ook bij Trividend houdt Jesse zich voornamelijk bezig met het structureren van nieuwe dossiers. Jesse is bestuurder bij Konligo.

Je hebt een project dat Trividend op het lijf is geschreven? Bel Jesse, hij kijkt of het financieel klaar is om naar ons investeringscomité te brengen.

“If you can’t fly, then run. If you can’t run, then walk. If you can’t walk, then crawl. But whatever you do, you have to keep moving forward” ~ Martin Luther King.

Ons netwerk

Vind je bij Trividend niet de financieringsvormen die het dichtst bij jouw financieringsnood aansluiten, dan je misschien bij collega sociale financiers terecht.

Solifin biedt een online tool aan ondernemers die een ethische en duurzame financiering zoeken voor hun project. Het platform geeft een overzicht van de financiers en van hun financiële instrumenten via een slimme zoekmotor. Solifin is opgericht door diverse spelers in impactfinanciering: Citizenfund, Scale Up fund, Si2 fund, Credal, Lita.co, Triodos en Village Finance. Ook Trividend is lid van Solifin.

Wanneer u duurzame tewerkstelling in de sociale economie kan aantonen, werkt Trividend samen met het Sociaal Investeringsfonds van de Vlaamse Overheid. Deze co-financiering maakt het ons mogelijk om soms grotere financiering toe te kennen. In specifieke gevallen doen we ook beroep op de waarborgregeling van PMV.

Trividend is lid van EVPA, voluit The European Venture Philantropy Association. Deze organisatie versterkt de banden tussen organisaties die geïnteresseerd zijn in of actief zijn in venture-filantropie en sociale investeringen. Onze klanten kunnen via de EVPA beroep doen op het pro bono juridisch advies van het gerenommeerde advocatenkantoor Dentons.

Als sociale ondernemer ga je best ook eens kijken op de website van Case. CASE is een aankoopassistent voor sociale economie & social profit in Vlaanderen en Brussel. CASE wil haar leden helpen om kosten te besparen door groepsaankopen, zodat ze meer middelen overhouden om te investeren hun maatschappelijk en sociaal doel.

Onze financieringsproducten

Achtergestelde lening

Een achtergestelde lening van Trividend kan een hefboom zijn voor bijkomende bankfinanciering. Banken en andere investeerders beschouwen achtergestelde leningen namelijk als quasi eigen vermogen (mezzanine). Op basis van de behoefte en mogelijkheden kunt u bij ons terecht voor een achtergestelde lening van 5 tot 7 jaar.

Converteerbare lening

Naast klassieke achtergestelde leningen, vindt u bij Trividend ook converteerbare leningen. Bij een converteerbare lening kennen we een lening toe met maximaal 2 jaar uitstel van kapitaalaflossing. We leren elkaar dus wat beter kennen. Aan het einde van deze aflossingsvrije periode of bij een kapitaalsverhoging, stappen we eventueel in het kapitaal van de onderneming. Converteerbare leningen hebben een standaard looptijd van 6 of 7 jaar.

Kapitaal

Eigen vermogen versterken? Trividend kan ook rechtstreeks in het kapitaal van uw onderneming investeren. We nemen daarbij steeds een minderheidsparticipatie. Vermits Trividend een rollend fonds wil zijn, mikken we op een exit na 5 tot 6 jaar. In sommige gevallen - of op uw specifieke vraag - nemen we ook een bestuursmandaat op.

Bullet leningen

Ben je op zoek naar financiering die je de komende jaren niet moet terugbetalen, maar wil of kan je geen aandelen uitgeven (bv. in een vzw), dan kan een bullet-lening interessant zijn. Dit is een lening die je in een keer, na bv. 5 jaar, terugbetaalt. De intrestvoet voor zo'n lening ligt traditioneel wat hoger, gezien het risico voor de financier hoger is.

Corona herstelkrediet

De corona herstellening is een lening van minimum 50.000 euro en maximum 250.000 euro voor een maximale looptijd van 5 jaar. De terugbetaling van het kapitaal kan een jaar uitgesteld worden en bedraagt maximum 3 procent.