Sluiten

Je wilt meer dan geld? Bij Trividend spreken we je taal. Trividend financiert en ondersteunt impactgerichte ondernemers met een duidelijke visie. Met geld, advies en de hulp van ons brede netwerk.

Je krijgt bij Trividend waar voor je geld. Naast financiering leveren we ook de nodige expertise. Dit kan door een afvaardiging in de Raad van Bestuur. We gaan op zoek naar de geschikte persoon. Iemand die je grootste nood kan invullen. En we kijken langer dan onze neus lang is. Onze bestuurder is dus niet altijd een medewerker van Trividend. Of zelfs een voornamelijk financieel profiel.

Onze achtergestelde kredieten zorgen vaak voor een hefboomeffect. Met ons in je kamp is het makkelijker bij andere financiële spelers fondsen te werven. Dankzij onze sectorkennis hebben we de juiste contacten om je financiële puzzel aan te vullen.

hoe-kan-je-met-baksteen-een-circulaire-gevel-bouwen-credit-facadeclick

Kredietproces

Je wilt meer dan geld? Bij Trividend spreken we je taal. Trividend financiert en ondersteunt impactgerichte ondernemers met een duidelijke visie. Met geld, advies en de hulp van ons brede netwerk. Aarzel niet en contacteer ons! Als je voldoet aan onze inhoudelijke criteria, gaan we dieper in op je vraag. Eén van onze ervaren specialisten maakt een analysedossier op voor ons investeringscomité. Op dat comité kom je je vraag verder toelichten. De volgende dag krijg je van ons bericht of je krediet is goedgekeurd en wat de voorwaarden zijn.

tvd-process-grd-item-img-01

Aanvraag

tvd-process-grd-item-img-02

Kennismakingsgesprek

tvd-process-grd-item-img-03

Analyse

tvd-process-grd-item-img-04

Investeringscomité

tvd-process-grd-item-img-05

Contractering

Onze financieringsproducten

Achtergestelde lening

Een achtergestelde lening van Trividend kan een hefboom zijn voor bijkomende bankfinanciering. Banken en andere investeerders beschouwen achtergestelde leningen namelijk als quasi eigen vermogen (mezzanine). Op basis van de behoefte en mogelijkheden kunt u bij ons terecht voor een achtergestelde lening van 5 tot 7 jaar. Achtergesteld betekent ook dat Trividend (meestal) geen borg verwacht. Je hoeft dus niet persoonlijk borg te tekenen en andere borgen blijven beschikbaar voor andere financiers

Converteerbare lening

Naast klassieke achtergestelde leningen, biedt Trividend ook converteerbare leningen. Bij een converteerbare lening kennen we een lening toe met maximaal 2 jaar uitstel van kapitaalaflossing. We leren elkaar dus wat beter kennen. Aan het einde van deze aflossingsvrije periode of bij een kapitaalsverhoging, stappen we eventueel in het kapitaal van de onderneming. Converteerbare leningen hebben een standaard looptijd van 6 of 7 jaar.

Kapitaal

Eigen vermogen versterken? Trividend kan ook rechtstreeks in het kapitaal van uw onderneming investeren. We nemen daarbij steeds een minderheidsparticipatie. Vermits Trividend een rollend fonds wil zijn, mikken we op een exit na 5 tot 6 jaar. In sommige gevallen – of op uw specifieke vraag – nemen we ook een bestuursmandaat op.

Bullet leningen

Ben je op zoek naar financiering die je de komende jaren niet moet terugbetalen, maar wil of kan je geen aandelen uitgeven (bv. in een vzw), dan kan een bullet-lening interessant zijn. Dit is een lening die je in een keer, na bv. 5 jaar, terugbetaalt. De intrestvoet voor zo’n lening ligt traditioneel wat hoger, gezien het risico voor de financier hoger is.

Corona herstelkrediet

De corona herstellening is een lening van minimum 50.000 euro en maximum 250.000 euro voor een maximale looptijd van 5 jaar. De terugbetaling van het kapitaal kan een jaar uitgesteld worden en bedraagt maximum 3 procent. Opgepast: dit krediet is enkel mogelijk voor organisaties die structureel samenwerken met een sociaal tewerkstellingsinitiatief.