Sluiten

Koalect slaat de handen in elkaar met RaiseNow

Author: Els De Mol
6. Picture of the Koalect founders (2017)
26 okt
Deel op:

Koalect en RaiseNow, partners in de digitale fondsenwerving van morgen

Koalect, de nummer één op het gebied van peer-to-peer fondsenwerving en crowdfunding in België, kondigt haar fusie met RaiseNow aan, de marktleider van fondsenwerving technologie in duitstalig Europa, gevestigd in Zürich en Berlijn. Deze fusie is een strategische samenwerking die de digitale fondsenwerving sector in Europa opnieuw zal vormgeven en de beste technologie zal bieden op het continent.

Koalect: revolutie in digitale fondsenwerving

Koalect werd eind 2014 opgericht door vier jonge Belgische ondernemers. Hun doelstelling van bij de aanvang is: straffe organisaties met een maatschappelijke impact ondersteunen met hun platform voor digitale fondsenwerving. Een platform dat het landschap van de fondsenwerving grondig wijzigde.

Hun uitgangspunt: elke organisatie heeft een crowd. Definieer die van jou en ontdek haar waarde met onze unieke fundraising, crowdfunding & sourcing tools.

Het Koalect platform biedt naast donatie- en betaalmogelijkheden via QR-codes ook een set aan fondsenwerving oplossingen die elke campagne uniek en flexibel maakt. Organisaties zijn op die manier in staat om zelfstandig campagnes op te starten en waardevolle inzichten te verkrijgen in hun prestaties. Flexibiliteit staat centraal in de filosofie van Koalect, met uitwisselingsmogelijkheden (API) ontworpen voor de naadloze integraties met andere tools die de organisaties gebruiken. Deze flexibiliteit strekt zich ook uit tot het design, waarmee organisaties het uiterlijk en de toon van hun eigen platform kunnen aanpassen aan hun merk.

Koalect ondersteunt meer dan 200 organisaties in België, Frankrijk en Nederland, waaronder Rode Kruis Vlaanderen, Natuurpunt, 11.11.11., Gaia en de Stichting Saint-Luc. Ze bereikten reeds meer dan 800.000 mensen en zamelden een totaalbedrag in van meer dan 35 miljoen euro.

Koalect en RaiseNow: een ijzersterke synergie

De focus van Koalect en RaiseNow samen blijft gericht op de verbetering van hun huidige aanbod. Door de expertise uit verschillende markten te combineren laten ze hun klanten profiteren van een brede vitrine aan producten en diensten. De samenwerking versterkt de technologische capaciteiten en verbreedt de kennis over de Europese markt. Voor de klanten betekent dit nog uitgebreide oplossingen voor hun fondsenwerving campagnes en grote NGO’s krijgen toegang tot een pan-Europees platform.

5. Foto van CEO Maxime (Koalect) & CEO Marco (RaiseNow)

Marco Zaugg, CEO en oprichter van RaiseNow, uitte vol vertrouwen: ‘Onze fusie met Koalect getuigt van onze toewijding om te innoveren. We zijn vastbesloten om de digitale fondsenwerving van morgen te vormen. Met deze fusie breiden we ons aanbod en marktbereik verder uit. Dit is een belangrijke mijlpaal in onze missie om de Europese leider in fondsenwerving technologie te worden.‘                                                                                                                                                                                          Maxime Bouckaert, CEO en oprichter van Koalect, deelt dezelfde overtuiging: ‘Samen bieden RaiseNow en Koalect een ongelooflijke combinatie van fondsenwerving tools aan changemakers. Door de expertise te combineren van Koalect, in peer-to-peer fondsenwerving en crowdfunding, met de jarenlange ervaring van RaiseNow in betaling technologie, geavanceerde integraties en innovatieve schenking methoden, breiden we het bereik van Koalect uit naar duizenden nieuwe organisaties en realiseren we een zeer grote sociale impact.

Koalect: een succesvolle exit voor Trividend

In het kader van deze samenwerking van Koalect met RaiseNow, verkocht Trividend haar participatie in Koalect, het einde van een samenwerking die intussen teruggaat tot 2015. In deze periode droegen we bij aan de sterke schaling van de impact van Koalect, én bovendien met een sterke financieel meerwaarde afsluiten.

Pieter-Jan Van de Velde, accountmanager bij Trividend blikt terug: ‘Trividend leerde Maxime en Lloyd, beide co-founders van Koalect, kennen op een bootcamp sociaal ondernemen door De Punt en de Sociale Innovatiefabriek. Wim Beazar van SOiF De Punt en Bernard Fornoville, toenmalig directeur van Trividend zagen heel wat potentieel in het meertalige team dat businesss-  en IT-expertise combineerde.

In de volgende fase evolueerde hun aanpak nog, van een aanbod voor kleine verenigingen naar een Software-as-a-Service-model voor grotere NGO’s. De founders zijn er in geslaagd om de waarde en maatschappelijke impact die ze voor organisaties creëren ook financieel te valoriseren.

Wij waardeerden van bij de start de zeer gedegen en voorzichtige aanpak. En bleven betrokken bij Koalect, Wim in de rol van bestuurder en ik, Pieter-Jan als waarnemer in de bestuursvergaderingen. Na een volgende financieringsronde met SRIW, het Waalse overheidsfonds (nu WING) werd de raad van bestuur verder uitgebreid om zo de governance te professionaliseren.

Maxime onderschrijft dit, en is dankbaar voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren: ‘Trividend en SOIF De Punt durven springen voor jonge ondernemers. Jullie hebben ons uitstekend geholpen om de onderneming uit de bouwen en een grote impact te hebben op de social profit sector.’ En dit geldt in het bijzonder voor het bestuursmandaat. Maxime: ‘Dank je Wim BEAZAR voor al het advies en de ervaring die je met ons gedeeld hebt als investeerder en bestuurslid! ‘

Meer informatie over het aanbod van RaiseNow.

Verken de innovatieve fondsenwerving technologie van Koalect.