Sluiten

Resortecs haalt 2,2 miljoen euro zaaikapitaal op  

Author: Trividend
RESORTECS 2023 – 9 – Photo credit_ Damon de Backer
28 apr
Deel op:

 Onder leiding van ScaleFund en Finance&invest.brussels haalde Resortecs 2,2 miljoen euro op in een seed-investeringsronde. Hiermee wil het bedrijf de productie in 2023 verhogen en de demontagecapaciteit in 2024 vertienvoudigen. 

Resortecs, dat design-for-disassembly technologie ontwikkelt om textielrecycling snel, gemakkelijk en kostenefficiënt te maken, ontvangt financiering van een brede groep investeerders, waaronder Makesense_invest, AFI Ventures, PDS Limited en Trividend. Dankzij een eerdere subsidie van de European Innovation Council in 2022, trekt het bedrijf in totaal zo’n 4,7 miljoen euro aan. Hiermee willen ze de productie opvoeren en de ontwikkeling van een continue demontagelijn afronden, waardoor de verwerkingscapaciteit wordt vertienvoudigd tot tien ton per dag in 2024. 

‘Ons doel is om de koolstofvoetafdruk van de textielindustrie vóór 2040 met 40B ton CO2 te verminderen. Daarvoor moeten we groot denken en design voor demontage verder brengen dan mode. Ons personeelsbestand is in minder dan zes maanden tijd verdubbeld. Binnen enkele weken zal onze Smart Stitch™ ook te vinden zijn op de eerste demontabele matrashoezen ter wereld, gemaakt in samenwerking met BekaertDeslee, de Belgische marktleider in de slaapsector’, vertelt Cédric Vanhoeck, medeoprichter en CEO van Resortecs. 

Met Smart Stitch™ en Smart Disassembly™ stelt Resortecs merken in staat om textielproducten te maken die gemakkelijk gesorteerd en gedemonteerd kunnen worden voor recycling. Bershka, Decathlon en H&M gebruiken al Resortecs’ Smart Stitch™ hitte-afbreekbare garens in producten die in meer dan 60 landen worden verkocht.    

Trividend investeerde eerder ook in de eerste investeringsronde van het bedrijf. Samen met VLAIO, PMV, Fashion for Good en enkele business angels, verschafte Trividend de onderneming de tijd om eerste collecties met grote modemerken op de markt te brengen, en voldoende product-market fit aan te tonen om de huidige financieringsronde mogelijk te maken. 

De Belgische premier, Alexander De Croo, bezocht op 26 april het magazijn van de startup in Brussel en benadrukte het belang van investeren in Belgisch circulair ondernemerschap: ‘Aangezien Europa niet veel natuurlijke hulpbronnen heeft, moeten we een keuze maken: we kunnen alles wat we al hebben geproduceerd als afval beschouwen, of het als potentiële toekomstige grondstoffen beschouwen om de planeet te beschermen. Innovaties als deze zijn essentieel om ons industrieel concurrentievermogen te versterken. Resortecs is een mooi voorbeeld van groene groei en Belgische innovatie die klaar is om de wereld te veroveren!’

Foto: Resortecs, Damon De Backer