Sluiten

BloomUp online therapie, haalt één miljoen euro op

Author: Trividend
Bloomup
03 okt
Deel op:

BloomUp, het digitaal platform voor mentaal welzijn op de werkvloer haalt 1 miljoen euro op in een nieuwe kapitaalronde. Trividend heeft bijgedragen aan de kapitaalronde samen met andere fondsen zoals Change – Credal Social Innovation Fund, BAN Vlaanderen, imec.istart, Spreds en investeerders uit diverse scale-ups, waaronder Showpad. Ook sluit BloomUp een partnership met SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van HR- en payroll-diensten. Daarmee wil BloomUp, opgericht door Ellen Batens en Clovis Six, tegen 2024 dé partner worden van Belgische bedrijven die preventief inzetten op mentaal welzijn en zo de basis leggen om ook internationaal te schalen. Dat is beloftevol nieuws in de aanloop naar de World Mental Health Day op 10 oktober.

Presenteïsme (verminderde productiviteit door stijgend stressniveau), absenteïsme (afwezigheid van het werk omwille van psychosociale redenen) en personeelsverloop kosten bedrijven handenvol geld. Door de sterke toename van het aantal burn-outs* en langdurig zieken** staat ‘welzijn’ nu in de top 3 van prioriteiten voor Belgische hr-managers.

De hr-dienstengroep SD Worx, met hoofdzetel in België en al actief in 19 landen, wil zijn klanten gemakkelijker toegang geven tot preventieve oplossingen die leiden naar gelukkigere en gezondere werknemers.

Kim Van Loo, Platform Business Leader bij SD Worx: “Door gespecialiseerde partners zoals BloomUp toe te voegen aan ons platform mysdworx, voorzien we voor meer dan 35.000 werkgevers met personeel in België alvast een centrale laagdrempelige toegang tot extra diensten. We zien een goede fit met BloomUp die zich als Belgische speler al bewezen heeft met concrete oplossingen.”

Kim Van Loo, Platform Business Leader bij SD Worx

Kim Van Loo, Platform Business Leader bij SD Worx

 

Geïntegreerde videocoaching

Het laagdrempelige platform van BloomUp matcht medewerkers van middelgrote en grote bedrijven die nood hebben aan mentale ondersteuning met een van de 130 aangesloten zelfstandige psychologen. Vanaf dit najaar biedt BloomUp via e-modules ook groeitrajecten met geïntegreerde videocoaching, gepersonaliseerd met artificiële intelligentie. Een unieke service waarvoor het samenwerkt met professor cognitieve gedragstherapie Ernst Koster (UGent).

Ellen Batens, Founder en CEO van BloomUp

Ellen Batens, co-Founder en CEO van BloomUp

“Covid en de dreigende recessie brengen veel angst, stress en economische onzekerheid met zich mee. Maar nog te veel werknemers vinden het moeilijk om de stap naar psychologische hulp te zetten of ze krijgen met lange wachttijden te maken. Gelukkig willen meer en meer bedrijven een gezonde leefomgeving voor hun medewerkers creëren, om hen te beschermen tegen een burn-out. Nu de war on talent hevig woedt, kan je je als bedrijf niet permitteren om je beste medewerkers te zien uitvallen of vertrekken”, zegt Ellen Batens, CEO & co-founder van BloomUp.

 

1 miljoen vers kapitaal

Voor de nieuwe kapitaalronde focuste BloomUp vooral op investeerders die maatschappelijke impact vooropstellen zoals Trividend, om samen de drempel naar mentale ondersteuning te verlagen. De investering van Trividend is gebaseerd op de preventieve functie van digitale therapie. Een sterk en toegankelijk vangnet van mentale ondersteuning voorkomt dat mensen onnodig uitvallen en een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen. Meer dan 3.000 particulieren en bedrijven in Vlaanderen en Wallonië doen vandaag al een beroep op BloomUp. Met de 1 miljoen euro die BloomUp net heeft opgehaald, wil het tegen 2024 dé partner worden van Belgische bedrijven die preventief inzetten op mentaal welzijn en hiervoor samenwerken met sterke partners zoals SD Worx.


*Stijging van 66% op 3 jaar volgens BrandNewDay, een multidisciplinair bedrijf dat gedragsverandering op de werkvloer nastreeft.

**500.000 langdurig zieken: ⅓ door psychosociale redenen, volgens een studie van Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners.


  • BloomUp werd opgericht in maart 2020, bij de start van de gezondheidscrisis
  • Januari 2021: Eerste kapitaalronde van 145.000 euro – investeerders zijn imec.istart en business angels
  • Juli 2021: Tweede kapitaalronde van 500.000 euro – investeerders zijn CM en Blue Health Innovation Fund
  • 30 bedrijven als klant waaronder ICI Paris XL, Elia, Teamleader, Liedekerke, CM en Sharp

 

Lees hier het volledige persdossier of neem contact op met het team van BloomUp.