Ducoop wint klimaatprijs Radicale Vernieuwers

15 juni 2017

De Standaard, de Sociale innovatiefabriek en Radio 1 gingen op zoek naar Radicale Vernieuwers voor een betere wereld en leefbare planeet. Ducoop nam als Radicale Vernieuwer de Klimaattrofee van de Standaard mee naar huis. Gefeliciteerd!

“Uit maar liefst 322 inzendingen koos de jury 10 Radicale Vernieuwers. Hierbij werd voor de circulaire visie van DuCoop en de ZAWENT-technologie gezien als een echte game-changer in duurzaam bouwen: "Hoe bouw je de woonwijk van de toekomst? DuCoop doet het in Gent.

De jury koos voor DuCoop vanwege de grote hefboom die het project teweegbrengt. In de woonwijk aan De Nieuwe Dokken in Gent zullen de kringlopen van 400 appartementen, een sporthal en een school gesloten worden, waarbij water, energie, grond- en afvalstoffen worden gerecupereerd en uitgewisseld. DuCoop werkt daarvoor samen met de naburige zeep­fabriek Christeyns. Afvalwater wordt selectief opgevangen en samen met het GFT-afval en de voedselresten van de bewoners verwerkt tot biogas voor de verwarming. Grondstoffen zullen tijdens de waterzuivering worden teruggewonnen. Slimme energiesystemen zorgen voor een optimale uitwisseling van energie."

Trividend nam een participatie in het kapitaal van Ducoop. Samen met een aantal andere investeerders, subsidiegevers en banken stellen ze de nodige middelen ter beschikking om de infrastructuur uit te bouwen.

Bron: http://ducoop.be/nieuws/ducoop-genomineerd-als-radicale-vernieuwer